Het videoplatform bij ThePostOnline
RVPP
 
Trump4president

Donald Trump: Sloopkogel van linkse media en rechtse hypocrisie

een analyse van de berichtgeving rond de Amerikaanse verkiezingen

Niets zal meer hetzelfde zijn in de Amerikaanse politiek na de verkiezingen van 2016, ongeacht de uitslag en de uiteindelijke winnaar. Dat hebben we allemaal te danken aan Donald Trump die in razend tempo bezig is de politieke en media-elite te ontmaskeren. Nooit zijn er tijdens een campagne meer leugens en verdraaiingen verspreid over een kandidaat dan nu het geval is met Trump. Citaten worden uit hun verband getrokken, cruciale contexten worden weggelaten en andere kandidaten krijgen niet dezelfde behandeling. Nooit was de vooringenomenheid en openlijke hypocrisie van de mainstream media duidelijker geëtaleerd.

Bewijsvoering: Schuld door associatie
Donald Trump schijnt volgens de media positief te hebben gesproken over Poetin, een citaat van Mussolini te hebben gedeeld op Twitter en hij leest Hitler voor inspiratie.

Wanneer we naar de feiten kijken zien we dat Trump over Poetin zei dat hij een ‘strong leader’ is. Dit is een weinig controversiële uitspraak en het woord sterk staat niet gelijk aan goed.Trump_Poetin10pijl

Het citaat van Mussolini was ten eerste niet gepost als een citaat van hem en er zijn twijfels over de echtheid van het citaat.

Trump_Mus09pijlEen ex van Trump vertelde aan Vanity Fair dat hij een boek met toespraken van de Führer bij z’n bed onder handbereik had liggen. De werken van Hitler lezen is geen immorele daad.

We zien hier hoe drie bombastische aantijgingen tegenover Trump na simpele beschouwing flinterdun zijn en in geen enkele relatie staan tot zijn beleid of karakter.

Nu kan je stellen dat een extreem-kritische media een zegen is en dat we door alles van de kandidaten te weten als kiezers de best geïnformeerde keuze kunnen maken. Maar dan moeten wel de uitspraken van álle kandidaten op een goudschaaltje worden gelegd.

Hillary en KKK-lid Robert Byrd
Hillary Clinton bijvoorbeeld, die momenteel onderzocht wordt door de FBI voor het slordig omgaan met informatie betreffende staatsveiligheid(!), was groot bewonderaar van langdurig KKK-lid Robert Byrd. Ze beschouwde hem als een mentor en heeft hem na zijn overlijden hoog geprezen. ‘It is almost impossible to imagine the United States Senate without Robert Byrd. He was not only its longest serving member. He was its heart, its soul, and it’s historian.’ Zie onderstaand YouTube-filmpje.

De mainstream media blijft muisstil. Trump moet zich daarentegen verweren tegen steun van een voormalig KKK-lid, een man waar hij zich al 16 jaar geleden van heeft gedistantieerd. Meer over deze controverse achter deze link.

Bernie, de socialist
Bernie Sanders, een openlijke socialist, sprak in 1985, dat is 26 jaar na de Cubaanse Revolutie, positief over het Castro-regime. Hij stelde dat de Cubanen blij waren met hun leiders en dat er in Cuba veel positieve ontwikkelingen waren. Zie ook de berichtgeving over zijn waardering voor dergelijke regimes in Daily Mail.

Dezelfde Sanders ging in 1988 op huwelijksreis naar de afbrokkelende Sovjet-Unie! Ook hier spreken de media nimmer over, met uitzondering van FOX News. Meer over deze honeymoon bij BloombergView.

Ondertussen maken de media Trump uit voor racist, xenofoob, moslimhater, nazi, fascist en dictator. De journalistieke elite heeft zichzelf ontmaskerd als propagandisten voor de status quo. Ze maken dezelfde fout als Trumps politieke tegenstanders en hebben hun ‘vijand’ en het Amerikaanse electoraat schromelijk onderschat.

De mainstream media en andere tegenstanders van Trump hebben zo veel hysterie opgewekt dat het tegenwoordig volledig geaccepteerd is om Trump af te wijzen zonder enige noodzaak dit te onderbouwen. Zelfs ‘onze’ Charles Groenhuijsen bezondigt zich hieraan.

Trump is zo veel belasterd dat in de linkse bubbel van media en politiek Trump-bashen de norm is, en hoe platter des te grappiger.

Trump wordt doodgewenst (Bill Maher), vergeleken met de ziekte kanker (John Oliver) en hij krijgt de schuld van het geweld dat gericht is tegen hemzelf en zijn aanhangers. De omgekeerde wereld. Voor het eerst was er consensus tussen Cruz, Rubio, Clinton en Sanders: Trump is zelf (deels) schuldig aan het geweld dat juist is bedoeld om zijn campagne te saboteren. In ieder andere context en bij ieder ander persoon zou een dergelijke bewering waanzinnig worden genoemd. Maar in het geval van Trump is het slachtoffer tegelijk dader. Het bewijst dat elke pretentie van objectieve nieuwsgaring is opgegeven. Het is niet gelukt met woorden en ook niet met verkiezingen, dus is het geweld nu gelegitimeerd om Donald Trump van het presidentschap af te houden.

Linkse hypocrisie
Nu raken we al gewend aan linkse hypocrisie als het gaat om de vrijheid van meningsuiting in Europa. Hoe schandalig ook. De consensus tussen links en rechts in de Verenigde Staten is vele malen erger. Dezelfde conservatieven die Trump geheel terecht bekritiseerden over zijn lafhartige opmerkingen na de aanslag in Garland, Texas, (meer hierover bij The Daily Beast) zijn nu niet in staat en of bereid het eerste amendement te verdedigen. Wanneer het om Trump gaat, heiligt het doel de middelen.

Nederland
In Nederland kennen we al jaren deze situatie, links geweld zien we terug bij het bezetten van het Maagdenhuis. Pegida-demonstraties worden herhaaldelijk door linkse vandalen verstoord en onmogelijk gemaakt. Mocht er een aanslag komen op Trump zullen de effecten in dat land nog groter zijn dan de impact die de moordaanslag op Fortuyn in Nederland had.

Waar onze capitulatie een nationale ramp is zal de ondergang van vrijheid van meningsuiting in de Verenigde Staten een ware catastrofe blijken. Als Amerika valt is het Westen verloren. Donald Trump is een lakmoesproef gebleken en beide partijen inclusief de mainstream media hebben grandioos gefaald. Dat maakt van Trump ondanks al zijn onvolkomenheden de laatste hoop om wat over is van het Amerikaanse project weer groots te maken.

 
 
 
 
 
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.