Het videoplatform bij ThePostOnline
RVPP
 
avatar
     
Trump4president

Het psychologisch inzicht van Donald Trump

Ruby Wax op de bank bij The Donald

‘Zou je ook met me praten als er geen camera bij was?’ en ‘Zou je met me praten als ik alleen in een restaurant zat?’ (Zie onderstaand filmpje.) Het zijn zeker geen vragen die de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump elke dag van een vrouwelijke reporter te horen krijgt. Ruby Wax stelde deze en andere schurende vragen tijdens een interview in het vliegtuig van Donald Trump, in een aflevering van haar BBC-talkshow Ruby’s American Pie (2000). De jaloezie druipt er vanaf als ze de slaapkamer van Donald Trump in het vliegtuig laat zien. De overige irritante vragen liggen voor de hand. ‘How are you going to date in the White House?’

Donald Trump analyseert vlijmscherp: ‘Je bent kwaad met een vrolijk gezicht.’ (Zie bovenstaande clip.) Enige tijd later begon Ruby Wax aan zichzelf te twijfelen en raakte in een depressie. Ze stelde vast dat ze ‘passief-agressief gedrag vertoonde’.

Ruby Wax noemt, wanneer ze wordt gevraagd te reflecteren op haar carrière, dit interview met Trump een gesprek dat totaal uit de hand liep. Veel analisten en commentatoren op de Nederlandse en Amerikaanse tv maken dezelfde fout, wanneer ze The Donald proberen in te schatten. Een populist roept een eenvoudige, eenduidige en polariserende boodschap naar de massa. Daardoor onderschatten ze de politicus. Hij roept onverstandige slogans, maar is daarmee zelf niet dom.

 
 
 
 
 
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.