Het videoplatform bij ThePostOnline
RVPP
 
avatar
     
Trump4president

Trump wil vrijheid van meningsuiting in de VS beteugelen

Trump belooft, wanneer hij wint, smaad-wetgeving aan te passen

In de Verenigde Staten is de vrijheid van meningsuiting bijkans heilig. Daar kan veel meer dan bijna overal elders ter wereld. Publieke personen worden in de VS ongestraft van de meest ernstige misdrijven beschuldigd. Op het plankje ‘speculatie’ van een gemiddelde boekhandel in Amerika tref je dan ook een rijtje boeken aan waarin de Clintons, de Bushes, leden van het Britse koningshuis en andere VIP’s zonder voorbehoud worden beschuldigd van bijvoorbeeld pedofilie en het deelnemen aan seksorgies. An sich vermakelijke literatuur – wanneer je er de humor van inziet – dat door de meeste mensen wordt afgedaan als ridicule samenzweringstheorieën. Zo kunnen Amerikaanse media ook vrijwel ongestraft verzonnen verhalen publiceren over de politici die nu in de race zijn voor het presidentschap. Het idee achter de geldende wetgeving is dat publieke figuren over voldoende middelen beschikken om valse aantijgingen te weerspreken. Ze worden tenslotte constant geïnterviewd. Er is voor hen altijd wel een podium om hun eigen waarheid uit te dragen. Een krant, tv-station of journalist die jou, beroemde Amerikaan, belastert, kun je niet voor het gerecht dagen. Je kunt het altijd proberen, maar grote kans dat je die zaak verliest.
Trump, die vindt dat er veel leugens over hem de ronde doen, kan daar alleen effectief tegen optreden door die ‘slander’ simpelweg publiekelijk te weerspreken. Een gang naar de rechter om de ‘leugenachtige’ media aan te pakken heeft weinig kans van slagen. Maar daar zal, zo belooft Trump, wanneer hij aan de macht komt, verandering in komen. Dat gaat mensen waarover de pers onzin verkoopt veel geld opleveren, zo voorspelt Trump. Hij deed deze belofte tijdens een recente verkiezingsbijeenkomst in Fort Worth, Texas.

 
 
 
 
 
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.