Het videoplatform bij ThePostOnline
RVPP
 
avatar
     
Culinair

The Omlette Show

Julia Child The French Chef

Een bijzonder vermakelijke kookshow over het bakken van omeletten van de excentrieke Amerikaanse chef Julia Child, een cultfiguur met een fanbase van formaat. Ze overleed in 2004 maar nog steeds worden haar dvd’s en kookboeken goed verkocht.

De echtgenoot van Child werd na de oorlog als diplomaat in Frankrijk gestationeerd, en in haar Parijse jaren volgde ze kooklessen op Le Cordon Bleu. Op dit gerenommeerde instituut maakte Child kennis met de Franse keuken. In 1951 begon ze Amerikaanse huisvrouwen les te geven in het bereiden van gerechten uit de Franse keuken. In de 10 jaar erop reisde ze door Europa om meer ervaring op te doen.

In 1961 verscheen haar eerste boek, ‘Mastering the Art of French Cooking’, uitgegeven door Alfred A. Knopf. Het kookboek werd een bestseller en markeerde het begin van haar schrijverscarrière. In 1962 leidde de presentatie van haar nieuwste boek op National Educational Television tot het idee om een kookprogramma te beginnen. Het programma, ‘The French Chef’, ging op 11 februari 1963 in première en werd onderscheiden met onder andere een Emmy Award. De serie liep 10 jaar. (bron: Wikipedia)

In 2009 speelde Meryl Streep de rol van Julia Child in een film over haar leven. Klik hier voor de trailer van deze film, ‘Julie & Julia’.

 

 

 
 
 
 
 
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.